Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Üde nyári fülbevaló kásagyöngyökből

 

Készítsünk üde nyári kiegészítőt divatos korallszínekből! A ladder stitch technikával nagyon rövid idő alatt egyedi darabot alkothatunk, amely tökéletesen illik majd nyári szettünkhöz.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-15/0 méretű Miyuki japán gyöngy, arany színben
-15/0 méretű Miyuki japán gyöngy, korall vagy narancs színben
-11/0 méretű Delica gyöngyök, arany színben
-horgos fülbevaló alap, arany színű - 1 pár
-fireline vagy ékszerdrót (0,18 mm)
-csípőfogó
-gyöngyfűző tű
-kúpos fogó

Első lépésben vágjunk le kb. 2 méter hosszúságú fireline-t vagy gyöngyfűző drótot, majd húzzunk fel rá két darab 11/0-s méretű Delica gyöngyöt. Az első gyöngybe való visszafűzéssel kezdjük el a ladder stitch mintát, ezután pedig öltsünk vissza a másodikba, így a két gyöngy egymás tetején fog elhelyezkedni. 

 

 

Hagyjunk kb. 15 cm részt a fireline-unk végéből szabadon.

Húzzunk fel 3 darab 15/0 méretű korall színű gyöngyöt a szálunkra, majd egy darab 15/0 méretű arany színű gyöngyöt. Ezután öltsünk vissza a harmadik korall színű 15/0 méretű gyöngybe...

 

 

... majd fűzzünk fel kettő darab korall színű 15/0 méretű gyöngyöt és vezessük vissza a szálat a második Delica gyöngybe a felépített létrán.

A legutóbbi lépést ismételjük meg a létra másik oldalán. 

Húzzunk fel a szálunkra egy darab 11/0 méretű Delica gyöngyöt és vezessük vissza a meglévő, két gyöngyből álló létrába.

Következő lépésben húzzunk fel 4 darab 15/0 méretű korall színű gyöngyöt, illetve 1 darab 15/0 arany színűt. A szálat vezessük vissza a negyedik korall színű Delica-ba, majd húzzunk fel a szálunkra még három darabot ebből a színű gyöngyből, s végül vezessük vissza a szálat a létramásodik "fokába." Ez a lépést ismételjük meg a létra másik oldalán is.

 

Ezután húzzunk fel a szálunkra egy darab 11/0 méretű Delica gyöngyöt és ladder stitch technikával erősítsük hozzá a meglévő három gyöngyből álló létránkhoz. 

Ezzel a technikával folytassuk tovább levelünk felépítését addig mindig egy-egy gyönggyel hosszabbra fűzve minden sort addig, amíg el nem jutunk a 12 korall színű gyöngyből álló hosszúságig. Ebből a 12 korall + egy darany színű hosszúságú sorból készítsünk összesen 5 darabot, majd építsünk további sorokat, mindegyikben egy gyönggyel csökkentve a hosszúságot. Utolsó sorunkban már csak egy korall és egy arany színű gyöngy szerepeljen. Vezessük el a szálunkat.

Az elején hagyott 15 cm hosszúságú szálra húzzunk fel egy gyöngyfűző tűt. Fűzzünk fel 6 darab, arany színű 15/0 méretű arany színű gyöngyöt, majd a szűlat vezessük vissza a létra első "fokába". Erősítsük meg a hurkot néhányszor, majd vezessük el szálunkat.

 

 

Nyissuk ki a fülbevaló alapunkon lévő szerelőkarikánkat és erősítsük hozzá a legutóbbi lépésben létrehozott hurokra. Zárjuk vissza a szerelőkarikát, majd készítsük el a fülbevalónk párját.

Jó munkát kívánunk!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ékszerkészítés
Az oldal tetejére