Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Művész kisokos

Tudnivalók művészeti alapanyagokról, eszközökről, technikákról. Hasznos ismeretek kezdőknek és profi művészeknek is, érdemes olvasgatni a folyamatosan frissülő cikkeinket.
Grafitceruza tulajdonságai és fajtái

Grafitceruza tulajdonságai és fajtái

A grafitceruza sokoldalú és népszerű rajz- és íróeszköz. Hogy miként válasszuk ki a nekünk megfelelő típust, és a jelölések, számozások mit jelentenek, ebben próbálunk segíteni.

Akvarellpapírok

Akvarellpapírok

Az akvarellfestészettel ismerkedőknek igyekszünk kis útmutatót adni, mi a különbség az akvarellpapírok között, milyen fajták vannak, mikor melyiket érdemes választani.
Tájkép festése olajfestékkel - Nyári idill a pataknál

Tájkép festése olajfestékkel - Nyári idill a pataknál

Hogyan fessünk egy tájképet olajfestékkel? Egyszerű és jól követhető lépésekkel megismerkedhettek az olajfestés alapjaival. Oktató Werner Maier, német egyetemi tanár a müncheni Képzőművészeti Egyetemen.
Melyik festővászon a legjobb?

Melyik festővászon a legjobb?

Mielőtt festeni kezdünk, érdemes megismernünk a festés alapjaként használt festővászon fő tulajdonságait. Mire figyeljünk, ha minőségi alkotáshoz tartós és megbízható festővásznat keresünk?
Olajfestés hozzávalói kezdőknek

Olajfestés hozzávalói kezdőknek

Most ismerkedsz az olajfestés technikájával? Akkor ez a cikk Neked szól! Felsoroljuk az olajfestékek fajtáit, jellemzőit, azt hogy mire fessél és milyen művész ecsetet használj az olajfestéshez. Így már magabiztosabban szerezheted be az olajfestés hozzávalóit.

Akvarellfestés hozzávalói kezdőknek

Akvarellfestés hozzávalói kezdőknek

Ez a rövid cikk azoknak szól, akik most ismerkednek az akverellfestés technikájával és először szerzik be a hozzávalókat. Segít eligazodni az akvarellfestékek bőséges választékában, segít eldönteni, milyen akvarellfestő ecseteket és akvarellpapírokat érdemes első nekifutásra beszerezni. A Magyar Művészellátó üzleteiben szakértő segítséget is kaptok.

Akrilfestés hozzávalói kezdőknek

Akrilfestés hozzávalói kezdőknek

Ebben a cikkben megismerkedhettek az akrilfestészet kezdéshez szükséges hozzávalóival. Ami feltétlenül szükséges, az akrilfesték készlet, pár darab akrilfestéshez való ecset, festőpaletta, festővászon vagy festőkarton, illetve alapozott farostlemez. Ha beleszerettek a technikába, mindenképpen érdemes egy kényelmes festőállványra is beruházni.

Egyedi ékráma rendelés, vászonfeszítés

Egyedi ékráma rendelés, vászonfeszítés

Üzleteinkben és művészellátó webáruházunkban lehetőség van egyedi éretű ékrámák, vakrámák rendelésére és egyedi méretű feszített festővászon rendelésére. Ennek az árait és a menetét ebben a blogcikkben olvashatjátok.

Tudnivalók az ecsetekről

Tudnivalók az ecsetekről

A művészecsetek hatalmas választékában segít eligazodni ez a blogcikk. Milyen ecsetet használjunk akrilfestéshez, olajfestéshez, vagy akvarellfestéshez?  A művészecseteknek fontos jellemzői az ecsetforma mellett az ecset anyaga, vagyis milyen anyagból, szintetikus, vagy állati szőrből készült. Beszélhetünk még felhasználás szerinti elnevezésről is, például alapozó, lakkozó, oszlató, betűíró ecsetek.

Tudnivalók az akrilfestékekről

Tudnivalók az akrilfestékekről

Napjainkban az akrilfestékek bőséges, szinte már kiismerhetetlen választékából választhatunk. Mik a főbb jellemzői az akrilfestékeknek, ami szerint válasszunk? Megkülönböztetnek stúdió, művész és professzionális minőséget a felhasznált alapanyagok és a pigmenttartalom szerint. Érdemes odafigyelni az akrilfestékek fényállóság és az áttetszőség jelölésére, ami minden művészeti célra alkalmas akrilfestéken megtalálható.

Az oldal tetejére