Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Terrazzo stílusú fülbevaló Fimo Soft süthető gyurmából

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft süthető gyurma, 57 g, citrom (8020-10)
-Fimo Soft süthető gyurma, 57 g, delfinszürke (8020-80)

-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo gyöngytű
-Fimo gyurmavágó kések
-Fimo sütő hőmérő

-kúpos fogó
-lapos fogó

-horgos fülbevaló alap, ródium
-szerelőkarika, ródium
-kerek formaszaggató

Első lépésben bontsuk fel a sárga, valamint a szürke színű Fimo Soft gyurmánkat, s tenyerünkben gyúrjuk át, puhítsuk fel őket. Tetszés szerint választhatunk más színeket is a Fimo Soft / Effect gyurmákból, ami harmonizál stílusunkkal, az általunk hordott ruhadarabokkal.

Az átgyúrt, átpuhított gyurmákat tegyük le egy sima munkafelületre, tenyerünkkel lapítsuk le majd gyurmanyújtó rúddal nyújtsuk ki és készítsünk belőlük kb. 4 mm vastagságú gyurmalapot. A sárga színű gyurmalapot a képen látható módon, gyurmavágó késsel, vagy éles konyhai késsel vágjuk fel teljesen szabálytalan, különböző méretű kis darabokra.

A képen látható módon, gyöngytű segítségével óvatosan helyezzük rá a felvágott, sárga színű gyurmadarabokat a szürke alapra teljesen elszórva, rendezetlenül, majd gyurmanyújtó rúddal óvatosan görgessük végig a gyurma tetejét, hogy a sárga darabkák beletapadjanak a szürke alapba.

Kerek formaszaggatóval, vagy kis méretű pohárral vágjuk ki a gyurmából a fülbevalókat elemeit - mind a két oldalon 3-3 darabra, tehát összesen 6 darab körre lesz szükségünk. A 6-ból 4 körre gyöngytűvel készítsünk 2-2 furatot egymással teljesen szemben, a gyurma szélétől 1-2 mm távolságra, 1-1 körre pedig csak egy furatot.

A gyurmákat helyezzük 110 fokra előmelegített sütőbe és 30 perc alatt égessük ki.

Várjuk meg amíg a gyurmák teljesen kihűlnek, majd szerelőkarikával rögzítsük egymáshoz őket az elkészített furatokon keresztül. Azok a körök lesznek a legalsó elemek, amikre csak egy-egy furat készült, a legfelső elemek tetejére pedig a szerelőkarikán kívül rögzítsünk egy-egy fülbevaló alapot is.

Jó munkát kívánunk!

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ékszerkészítés Fimo
Az oldal tetejére