Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Táskabojtok Fimo bőrhatású süthető gyurmából

 

Dobjuk fel táskánkat, kulcscsomónkat egyedi, színes rojtokkal, amik olyanok, mintha csak bőrből készültek volna. A Leather Effect bőrhatású gyurmákat vághatjuk, varrhatjuk, hajthatjuk, kötözhetjük.

Amire szükségünk lesz hozzá:

-Fimo Leather Effect bőrhatású gyurma, 57 g, sáfrány (8010-109)
-Fimo Leather Effect bőrhatású gyurma, 57 g, olíva (8010-519)
-Fimo Leather Effect bőrhatású gyurma, 57 g, görögdinnye (8010-249)
-Fimo Leather Effect bőrhatású gyurma, 57 g, bogyó (8010-229)
-Fimo akril nyújtórúd vagy gyurmanyújtó gép
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo gyöngykészítő tűk
-Fimo sütő hőmérő
-vonalzó
-olló
-grafitceruza
-pillanatragasztó

-karabineres kulcskarika
-ékszerzsinór

 

Első lépésben bontsunk ki egy blokk görögdinnye és egy blokk bogyó színű Fimo bőrhatású gyurmablokkot, majd tenyerünkben külön külön gyúrjuk, puhítsuk át őket. Ezután 6-os fokozatra állított gyurmanyújtó géppel készítsünk belőlük 1-2 mm vastagságú gyurmalapot. 

Égetés után a bőrhatás jobban szemléletes lesz, ha a kinyújtott gyurmalapokat óvatosan meghuzkodjuk, ügyelve arra, hogy az anyag ne vékonyodjon el túlságosan.

 

Következő lépésben helyezzük a gyurmalapokat sütőpapírra, majd vonalzó és a gyurmavágó pengék segítségével készítsünk belőlük egy-egy 6,5 x 12 cm nagyságú négyzetet (igyekezzünk minél pontosabban kimérni őket.)

 

 

Egy adag sárfány színű gyurmát puhítsunk meg és készítsünk belőle gyurmagolyót.

 

 

Egy adag olíva színű Fimo bőrhatású gyurmából készítsünk vastagabb hurkát, majd vágjunk le belőle egy kb. 1,5 cm hosszúságú darabot.

 

 

Húzzuk az elkészített sárfány színű gyurmagolyót és az olíva színű hengert egy-egy gyöngykészítő tűre, majd fektessük őket egy csésze peremére, hogy a levegőben legyenek a gyöngyök. Ennek köszönhetően megőrzik formájukat égetés közben is, nem lesz rajtuk benyomódás. 

Ezután helyezzük helyezzük a két gyöngyöt, valamint a gyurmalapokat előmelegített sütőbe és égessük ki 130 fokon, 30 perc alatt. Égetés után várjuk meg amíg teljesen kihűlnek.

 

 

A bojt elkészítéséhez fordítsuk meg a kiégetett gyurmalapokat, majd vonalzó és ceruza segítségével húzzunk egy csíkot a szélétől pontosan 1 cm távolságra.

 

 

A képen látható módon készítsünk vágásokat ollóval a jelölésig, kb. 2 mm távolságra egymástól. Ezt ismételjük meg a bogyó színű gyurmán is.       

 

 

A gyurmalapunk felső, 1 cm széles részét kenjük be pillanatragasztóval, majd tekerjük fel úgy, hogy a lehető legszorosabb legyen az illeszkedés. Tartsuk meg a bojt tetejét addig amíg a ragasztó teljesen megszárad.

 

 

Húzzuk fel a karabineres kulcskarikát egy 40 cm hosszúságú ékszerzsinórra és igazítsuk középre. Helyezzük egymás mellé a két szálat, majd húzzuk fel rá a sárfány színű gyurmagolyót, az aljára pedig kössünk csomót közvetlenül a golyó alá. Ezután a kis hengert húzzuk fel a szálakra, s ugyanúgy csomózzuk meg az alján a zsinórt. Utolsó lépében válasszuk szét a szálakat és mind a kettőre húzzunk fel egy-egy rojtot a képen látható módon. Az ékszerzsinórra most 3-3 csomót kössünk, majd húzzuk lejjebb a rojtokat, hogy a csomók elbújjanak a közepükben. 

 

 

Jó munkát kívánunk!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ékszerkészítés Fimo
Az oldal tetejére