Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Relief ékszer készítése Fimo gyurmából

Divatos, látványos relief ékszereket készíthetünk kiégethető gyurmából felületmintázó gumilap segítségével.

Hozzávalók:

Az egyik gyurmából csípjünk le egy kisebb diónyi darabot, kezünkkel meggyúrva puhítsuk meg és jó erősen nyomkodjuk bele ujjunkkal a felületmintázó gumilap mélyesédesibe.

 

A felületmintázóra szinte teljesen ráfektetett Fimo gyurmvágó pengével óvatosan vágjuk le a felesleges gyurmát. Mindig a gyurmafolt közepéről indítsuk a vágást és haladjunk a széle felé, míg a felületmintázó rajzolata teljesen gyurmamentes, tiszta nem lesz. Ügyeljünk arra, hogy a pengével ne emeljük ki a gyurmát a felületmintázóból és ne is vágjuk meg a sablont.

 

A másik színű gyurmából is csípjünk le egy kisebb darabot és ezt is puhítsuk meg. Töltsük meg vele az ékszeralapot úgy, hogy se púpos, se horpadt ne legyen. Ha a belenyomkodás után lefelé fordítjuk az ékszeralapot és teljesen sima felületre nyomjuk, akkor a benne lévő gyurma teteje lelapul, a felesleges gyurma pedig kiszalad az ékszeralap peremén kívülre. Ez utóbbit távolítsuk el a gyurmavágó pengével.

 

Ezután az ékszeralapot helyezzük a felületmintázó gyurmával teli részére és erősen nyomjuk rá, majd vegyük a kezünkbe és az ékszeralappal határolt területen alaposan nyomkodjuk össze.

 

Óvatosan fejtsük le a felületmintázót az ékszeralapról és a pengével vágjuk körbe a túllógó részeket, majd ujjunkkal kicsit nyomkodjuk meg, gömbölyítsük le a vágott éleket.

 

Utolsó lépésben, tetszés szerint díszíthetjük Swarovski kúpos hátú kristályokkal az ékszert: a követ a pereméig nyomjuk bele a gyurmába, szükség esetén használjunk csipeszt hozzá. A kész ékszert 110 oC-ra felmelegített, elektromos sütőben 20-30 perc alatt égessük ki.

Jó munkát kívánunk!

További ötletek>>>

Tartalomhoz tartozó címkék: Ékszerkészítés Fimo
Az oldal tetejére