Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Partikellékek mintás kartonokból

 

A nyár és a jó idő kedvez a kültéri, kerti buliknak, baráti összejöveteleknek, de egy beltéri zsúrt, ünneplést is feldobhatunk színes kiegészítőkkel, zászlókkal, lampionokkal, asztali díszekkel és egyedi, kézzel készített ültető-, menükártyákkal. Csempésszünk kreativitást ezekbe a különleges pillanatokba is a következő inspirációk segítségével! A kiegészítők elkészítéséhez ajánljuk új, pasztell színekben pompázó, egymással kiválóan kombinálható mintás fotókartonjainkat >>

Amire szükségünk lesz hozzá:
-mintás fotókartonok
-fehér színű kenderzsineg
-keskeny szatén szalag
-3D szivacsragasztó
-a papírokkal színben harmonizáló akrilfesték
-pecsételő az alkalomhoz illő felirattal
-olló
-ceruza
-vonalzó

 

 

A lampionok és füzérek elengedhetetlen kiegészítői bármilyen kerti összejövetelnek, akár fák ágai, akár a terasz oszlopai közé kötjük ki őket. Több fajta, nekünk tetsző formát kitalálhatunk, de a legnépszerűbbek a csúcsával lefelé mutató háromszög, illetve a fenti képen látható vágott forma. Ehhez készíthetünk előre fehér színű kartonból sablont, majd annak segítségével a füzérünk elemeit a nekünk tetsző mintás kartonokból.

 

 

 

A kivágott elemek felső részére készítsünk furatokat egyszerű irodai lyukasztóval...

 

...majd keskeny szalagra kezdjük el felfűzni a füzér soron következő elemeivel folytatva.

 

A füzérek elemeinek mintájára készíthetünk menü-, vagy névre szóló ültetőkártyákat az evőeszközökre kötözve. Itt méretezzük kisebbre a kártyákat...

 

 

...vagy ragasszunk egymásra két eltérő méretű, másfajta papírból készült kártyát - ehhez lapos ecsettel kenjünk vékony rétegben Hobbyművész oldószermentes ragasztót a kisebbik lap alsó felületére, majd illesszük rá a nagyobbikra és várjunk kicsit amíg a ragasztó megköt. Ültetőkártyáinkra írjuk fel a vendégek nevét ecsetfilccel, zselés tollal, aminek a színe megfelelő az alapunkra.

 

 

Ültető- vagy menükártyánk elejére készíthetünk feliratpecsételt kártyát. Ehhez válasszuk ki a nekünk tetsző pecsételőt, amin olyan felirat található ami illik a rendezvényhez (pl.: Invitation, You are invited), majd fehér színű fotókartonból vágjunk ki egy akkora négyzetet / kört ami igazodik a pecsételőnk méretéhez. Ezt önmagában is rögzíthetjük a kártyánkra, de kivághatunk egy pár mm-rel nagyobb négyzetet / kört is és a pecsételt, fehér színű lapot arra ráragasztva az egészet az alapra, 3D szivacsragasztó segítéségvel. Extra díszítésként bátran kössünk kenderzsineget a kártyák tetejére, akár a képen látható módon hozzáerősítve ezzel egy pohárhoz, üveghez. 

 

 

A pecsételést úgy tudjuk a legegyszerűbben és legszebb eredménnyel kivitelezni, ha a választott színű akrilfestékünkből spatula segítségével kiemelünk egy kisebb adagot fehér színű kartonra vagy műanyag alátétre, majd szivaccsal (akár egyszerű mosogatószivacs is jó hozzá) felveszünk belőle egy keveset és elterítjük a pecsételőnkön. Következő lépésben nyomjuk rá a mintát az alapunkra, majd várjunk amíg megszárad a festék.

 

 

Kellemes készülődést is kreatívkodást kívánunk!

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Papírtechnikák Valentin nap - Esküvő
Az oldal tetejére