Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyári emlékek - Natúr, természetjáró stílusban

Mivel nagy divat a fotózás, gondoltuk aktuális lehet a "Hogyan éljenek tovább kedvenc képeink, kedvenc nyaralás élményeink..."  témakör.


Leírásunkban a natúr, természetjáró stílushoz mutatunk ötleteket pirogravírozással, kis fafigurákkal, színes kartonokkal.

Pirogravírozott képkeret

Hozzávalók:


Grafitceruzával rajzoljuk fel halványan a mintát a fa képkeretre.
 

A rajz szerint égessük a fába a kontúrokat a pirogravírozó készülékkel.

A gravírozásnál nagyon fontos!

Ahhoz, hogy a fa felületére szép rajzolatot vagy árnyalásokat tudjunk gravírozni (beégetni), lassan és egyenletesen kell a pákát mozgatni. Ezt sokan eltévesztik, és azt hiszik, hogy attól lesz szép a minta, ha a fára erősen rányomva gyorsan (mintha ceruza lenne) húzzák a forró pákát, ami nagy tévedés. Ki kell várni, amíg a páka melege megégeti a fát! Persze azt, hogy mennyire legyen sötéten égetett vagy csak éppen hogy besötétített a gravírozott rész, az égetés idejével tudjuk szabályozni.
A készletben található különböző fejek megválasztásával tudjuk elérni, hogy kisebb-nagyobb felületeket, pontokat vagy vonalakat égethessünk a fába. A gravírozót tarthatjuk függőlegesen vagy kissé ráfektetve a fejet a felületre attól függően, milyen hatást szeretnénk elérni.
Érdemes a gravírozás megkezdése előtt egy falapon vagy fatárgyon előtanulmányokat készíteni.A nyírfa törzsét vízzel felhígított akrilfestékkel lazúrosan fessük be.
 


Ezután kicsit sűrűbb, már-már fedő réteggel fessünk rá foltokat.
 


Hullámkartonból (vagy más nekünk tetsző papírból) szabjuk ki a képkeretbe illő téglalapot. Ragaszuk rá a fényképeket és helyezzük a keretbe.
 


A keretre néhány kisebb ágacskát, fakorongot ragaszthatunk díszítésként.

  

Noteszdíszítés

Hozzávalók:


A képhez színben illő papírból a papírmasé notesz elő- és hátlapjára vágjunk pár mm-el kisebb téglalapot. Egy másik színből pedig a kép alá keretnek a képnél pár mm-el nagyobbat, majd ragasszuk fel őket a noteszre. Ha a kép nem tölti ki a borítót, kisebb téglalapból címkét is készíthetünk rá. Mintalyukasztóval kivágott figurákkal (virágokkal, levelekkel, stb.) díszíthetjük.
  

Fafigurás, színes képkeret

Hozzávalók:


Különböző színárnyalatú papírok felragasztásával is díszíthetjük a képkeretet. A papírokból a keretnél pár mm-el kisebb egyenlő szárú trapézt és ragasszuk fel. Ezzel amolyan "Vasarely-is" térhatást érhetünk el. Színes papírból szövegbuborékot is vághatunk, amibe gondolatunkat, frappáns szöveget írhatunk, majd ezt is a képkeretre ragaszthatjuk.
 


Válogassunk a fafigurák és fagombok között, és a képhez illőket ragasszuk a színes papírra. Mintalyukasztóval kivágott papírformákkal is kombinálhatjuk.
 


Azonos színű papírt használva, összeillő tárgyakat kapunk. A nyaralás kellemes perceit felidéző tárgyakat emlékül ajándékba is adhatunk útitársainknak.

További ötletek>>>

Az oldal tetejére