Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mandalával díszített kavicsok Design Journey filcekkel

Ha a vízparton, vagy a parkban tett séta közben megakad a figyelmünk egy-egy szép, sima felületű kavicson, bátran gyűjtsük össze őket, hiszen egy kis kézügyességgel gyönyörű dekorációt, ajándékot varázsolhatunk belőlük. Képzeletünkben megalkotott mandaláinkat a Design Journey kiváló alkoholos markerjeivel, tűfilceivel tudjuk felrajzolni a kavicsok felületére - a kis szerencsehozó kövek készítése egyben kiváló kreatív kikapcsolódást is nyújt.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Staedtler Design Journey Lumograph grafitceruza
-Staedtler Design Journey Mars radír
-Staedtler Lumocolor alkoholos markerek / Pigment Linerek tetszőleges színekben

Első lépésben, mielőtt a gyűjtött kavicsokra rajzoljuk mandaláinkat, próbaképpen vázoljuk fel, alkossuk meg őket grafitceruzával sima fénymásoló papírra.

Játsszunk a mintákkal, formákkal, az alkotásnak csak a képzeletünk szab határt. A ceruzával felvázolt mintát bátran rajzoljuk át Pigment Linerrel, alkoholos markerrel - a papírra készített sablon segítségünkre lesz a kavicsra történő rajzolásnál.

Ha elkészültünk a papírra készített vázlatokkal, vegyük elő a gyűjtött kavicsokat, s alaposan tisztítsuk meg őket minden kosztól, szennyeződéstől, majd várjuk meg amíg teljesen megszáradnak.

Lumograph grafitceruzáinkkal kezdjük el felmásolni a kavicsra az előzőekben papírra felvázolt mandaláinkat. Ha elrontottuk egy-egy vonalat, radírral óvatosan töröljük vissza.

Ha elkészült a ceruzavázlat, kezdjük el átrajzolni a vonalakat Pigment Linerrel vagy Lumocolor alkoholos markerekkel. Ügyeljünk rá, hogy a másik kezünkkel stabilan tartsuk, szorítsuk le az asztalra a követ, hogy ne mozduljon el rajzolás közben - az alkoholos filcekkel rajzol vonalakat nem tudjuk visszatörölni.

Rajzoljunk fel minden megtervezett formát, mandalát kavicsainkra, bátran kísérletezzünk a formákkal, színekkel!

Utolsó lépésben hideg vízzel benedvesített puha ronggyal nagyon óvatos mozdulatokkal dörzsöljük át a kavicsokat, letörölve ezzel a megmaradt, kilátszódó ceruzavonalakat.

Kellemes alkotást kívánunk!

 


 

 

Az oldal tetejére