Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Halloween-i dekoráció csillámos dekorgumiból

 

Amire szükségünk lesz hozzá:
-narancs színű csillámos dekorgumi, - 2 ív
-fekete színű csillámos dekorgumi - 2 ív

-ragasztópisztoly
-grafitceruza
-olló

 

A halloween-i füzér elkészítéshez először is keressünk konyhánkban egy kb. 10 cm átmérőjű peremmel rendelkező poharat, tálkát, ennek segítségével fogjuk kivágni a füzért alkotó köröket. Fordítsuk csillámos oldallal lefelé a dekorgumikat (így könnyebb lesz megrajzolnunk a köröket), majd fordítsuk peremmel lefelé a poharunkat is és grafitceruzával rajzoljuk körbe azt. Igyekezzünk a poharat minél jobban a dekorgumi lap széléhez igazítani, majd a soron következő köröket szorosan mellé, hogy minél több kört ki tudjunk vágni egy ívből. Ha felrajzoltuk, vágjuk ki őket olló segítségével - a mennyiség ránk van bízva, attól függően, hogy milyen hosszú füzért szeretnénk készíteni belőle.

Következő lépésben, ragasztópisztollyal erősítsük egymáshoz a kivágott köröket egymáshoz képest enyhén eltolva, hogy meg legyen a füzér íve. Feldobhatjuk alkotásunkat azzal, ha minden második dekorgumi kört megfordítunk és a sima fele lesz a füzér elején, vagy ha váltogatjuk a narancs és a fekete színeket. 

A tökökhöz kapcsolódó indákat, csillagokat kézzel tudjuk megrajzolni és kivágni, majd ugyanúgy ragasztópisztollyal erősítsük hozzá az alaphoz. A vékony indákat szépen tudjuk formázni is, ha hőlégfúvóval vagy vasalóval felmelegítjük (ha vasalóval végezzük a műveletet, fektessünk sütőpapírt a dekorgumira és legkisebb fokozaton használjuk a vasalót.) Hő hatására a dekorgumi még rugalmasabbá, puhábbá válik és szépen formázható, hajlítható, domborítható. 

A cukorka- és csokigyűjtés a halloween-i játékok alapeleme. :) Készítsünk egyedi kis kosárkát, amibe a gyerekek bele tudnak csempészni néhány édességet, vagy mi tudjuk nekik benne kínálni azokat. Ehhez nincs más dolgunk, mint egy ív, A4-es méretű, fekete színű csillámos dekorgumi négy sarkából vágjunk ki egy-egy akkora négyzetet, amekkorára a kis kosárka magasságát szeretnénk. Ezután hajtsuk fel a négy oldalt és ragasztópisztollyal rögzítsük össze. 

A kosárka két hosszabbik oldalát borítsuk be az előzőekben elkészített füzérekhez hasonló, összeragasztott körökkel. Itt kizárólag narancs színű dekorgumit használjunk, s úgy rögzítsük össze az 5-5 kört, hogy annyira közel legyenek egymáshoz, hogy a füzér szélessége alig lépje túl a kosár oldalának hosszát (a képen látható módon.) Feldobhatjuk a füzért, ha minden második kört sima oldalával kifelé applikálunk.

Formázzuk meg a kosárka, kb. 2 cm széles fülét fekete színű dekorgumiból, majd ragasztópisztoly segítségével rögzítsük a kosárka belső oldalához. Az tekert indákat a fentiekben leírt hőlégfúvós / vasalásos módszerrel készítsük el - amikor felmelegítjük a dekorgumi és az enyhén megolvad, tekerjük rá az indákat egy vastagabb tollra, vagy valamilyen szerszám nyelére, így amikor kihűl, újra megszilárdul, immár felvéve a tekert formát. 

Készíthetünk "halloween" feliratot is, amit felrögzíthetünk a falra, ajtóra vagy akár az ablakra is. Ehhez fekete színű, csillámos dekorgumi hátuljára ceruzával rajzoljuk meg a betűket a nekünk tetsző stílusban (ehhez akár nyomtassunk sablont), vagy kisebb méretű ollóval vágjuk ki. Ügyeljünk rá, hogy a betűk tükörképét rajzoljuk fel, hiszen ahhoz, hogy a csillámos fele legyen kifelé, meg kell majd fordítanunk. Kétoldalas ragasztóval rögzítsük fel a betűket a nekünk tetsző felületre.

Kellemes készülődést és halloween-t kívánunk!

Az oldal tetejére