Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Gyöngyvezető játék gyerekeknek, Fimo gyurmával

Készítsük el saját magunk ezt a kis játékos fejlesztőt a kisebbeknek, egyszerű alapanyagokból, FIMO süthető gyurma gyöngyökkel, melyeket ékszerdrótra fűzünk fel. Remekül le tudja kötni a gyermekek figyelmét, akár bevonhatjuk őket a gyurmagyöngyök készítésébe is.

Hozzávalók:

 

 

Első lépésként a fa alapot fessük le tetszőleges színű akrilfestékkel. Ha használunk fafigurákat, azokat is lefesthetjük akrilfestékkel, mi arany színűt használtunk.

A FIMO gyurmákból készítsünk kisebb golyókat, majd lapítsuk le őket, kb. a kéne látható formájúra. Csináljunk többféle színűt, akár alakzatokkal is variálhatunk. Minél színesebbek, annál jobb J
Fogjunk egy vastagabb drót darabot vagy pálcikát, szúrjuk ki a közepét. A lényeg, hogy a lyuk nagyobb legyen annak a drótnak a vastagságánál, amin majd átfűzzük, vezetni fogjuk.

Készítsünk lábazatokat is, a képen látható módon, de lehetnek ezek is különböző színűek, mondjuk párban. Lehet 4 vagy 6, 8 db is. Mi 8-at készítettünk. ezeknek is szúrjunk lyukat a közepére. Ezután süssük ki a gyurmákat 110 fokon 20-30 percig.

 

Ha szeretnénk, kenjük le őket lakkal, ezáltal élénkebb színű és fényesebb gyöngyöket kapunk.

A drótból vágjunk le ránézésre elég hosszú darabot, és hajlítsuk őket meg, ahogy a képen is látható. Lehet kettőt, hármat vagy négyet stb. is levágni, akkor ahhoz a számhoz képest kell a lábazatból is készíteni (pl. 2 darab dróthoz 4 láb, 3 db dróthoz 6 láb..)

A kész gyöngyöket most már felfűzhetjük a drótra. Kombináljuk őket tetszés szerint, egymást követően más színűekkel.

Miután elég gyöngyöt felfűztünk egy drótra, rögzítsük a lábhoz a drót végét. Ragasztópisztolyt vagy epoxi ragasztót is használhatunk.

A másik végét a drótnak egy távolabb álló lábhoz rögzítsük, a képen látható módon.

Igazgassuk, hajlítsuk úgy a drótokat, hogy elférjenek köztük átvezetve a gyöngyök.

Aztán már csak élveznie kell a kicsiknek ezt a játékos feladatot :)

Reméljük, tetszett ötletünk!

(a mintadarabot Kis-Ferencsik Csilla készítette)

Tartalomhoz tartozó címkék: Fimo Pedagógusoknak
Az oldal tetejére