Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Görögdinnyés fülbevaló Fimo süthető gyurmákból

A nagy nyári melegben jól esik a frissítő gyümölcs - mindenki egyik nagy kedvence, a görögdinnye inspirálta ezt a vidám ékszert. Az egyszerűen megalkotható, Fimo süthető gyurmából készült fülbevaló remek kiegészítő lehet nyári szettjeinknek.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-Fimo Soft süthető gyurma, fehér (8020-0)
-Fimo Soft süthető gyurma, meggypiros (8020-26)
-Fimo Soft süthető gyurma, almazöld (8020-50)
-Fimo akril nyújtórúd (8700-05)
-Fimo gyurmavágó kések (8700-04)
-gyöngytű
-bedugós fülbevaló alap
-szerelőkarika, szimpla
-kúpos fogó
-epoxi ragasztó

A görögdinnye kialakításához szükségünk lesz egy adagnyi piros és két adagnyi fehér színű Fimo Soft süthető gyurmára - ebből a két színből fogunk egy színátmenetes gyurmacsíkot készíteni. Először enyhén lapítsuk le a mind a két színű gyurmát az akril nyújtórúddal, majd a képen látható módon fektessük őket egymás mellé úgy, hogy a hosszanti széleik minimálisan fedjék egymást. Óvatosan görgessük át a felületén az akril nyújtórúdat - ezzel elkezdjük összedolgozni a két színt.

A gyurmalapot hajtsuk félbe úgy, hogy a fehér rész a fehérre essen, a piros pedig a pirosra, majd a gyurmanyújtó rúddal ismét görgessük át a felületét. Ezt a lépést ismételjük addig, amíg egy szép, pirosból fehérbe átnyúló, színátmenetes gyurmalapot kapunk.

Az elkészült, átmenetes gyurmalapot a képen látható módon, a piros oldalról kezdve tekerjük fel.

A fentiekben leírt lépések szerint készítsünk egy ugyanilyen színátmenetes gyurmalapot, csak most almazöld és fehér színű gyurmák használatával.

Következő lépésben kezdjük el beletekerni a dinnye belső, piros-fehér részét a külső, zöld és fehér részbe - a képen látható módon indítsuk a fehér rész felől és tekerjük a zöld rész felé. Miután betekertük, ujjainkkal sodorjuk, nyújtsuk az elkészült gyurmarudat addig, amíg eléri a kb. 8 cm szélességet.

Vágjunk le egészen vékony szeleteket az elkészült gyurmarúdból egy éles kés, vagy a Fimo gyurmavágó kések segítségével. Ezután vágjunk le három adagnyi fehér színű Fimo Soft gyurmát, az akril nyújtórúddal készítsünk belőle kb. 2 mm vastagságú gyurmalapot, s helyezzük, illetve óvatosan nyomjuk rá az elkészült szeletkéket, amiket a gyurmarúdból vágtunk le.

Vágjunk le egy darabka fekete színű Fimo Soft gyurmát, s sodorjunk belőle nagyon vékony gyurmaszálat. Ebből csípjünk le / vágjunk le egészen pici darabokat, s ujjbegyeinkkel formázzunk belőlük magocskákat. Gyöngytűvel helyezzük a magokat szanaszét a dinnyeszeletekre, s óvatosan nyomjuk hozzá őket ujjbegyünkkel.

Vágjuk ki a két fülbevaló nagyobb, csepp alakú és kisebb, kör alakú elemét, akár formaszaggatóval, akár konyhai késsel, Fimo gyurmavágóval. A felesleges gyurmát távolítsuk el, majd a csepp formák tetején és a körök szélétől kb. 1-2 mm-re gyöngytűvel készítsünk furatot, ahol majd össze fogjuk tudni kapcsolni a két elemet a szerelőkarikával. Sütőpapírra helyezve tegyük a gyurmákat 110 fokra előmelegített sütőbe és 30 perc alatt égessük ki. Sütés után várjuk meg amíg a gyurma teljesen kihűl.

Kúpos fogó segítségével csatlakoztassuk össze a fülbevaló csepp, valamint kör elemét a szerelőkarikákkal.

A fülbevalókat fordítsuk meg, s epoxi ragasztóval rögzítsük fel a kör alakú formák hátuljára az egy-egy beszúrós fülbevaló alapot. Várjuk meg amíg a ragasztó teljesen megköt.

Jó munkát kívánunk!

Ötlet forrása: staedtler.com

 

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ékszerkészítés Fimo
Az oldal tetejére