Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Elegáns medál átlátszó műgyantából

 

Elegáns, fekete - arany színekben játszó medált készíthetünk némi műgyanta és hobbizománcpor segítségével, egyszerűen, pár lépésben. Az ékszer színben hozzá illő nyakláncra fűzve visszafogott, egyedi és elegáns kiegészítője lesz szettjeinknek. 

Amire szükségünk van hozzá:
-Efco kétkomponensű műgyanta
-Efco hobbizománc por, fekete, 10 ml
-öntőforma ékszerekhez, tetszőleges mintával
-arany színű metállap
-arany színű ékszerdrót
-fekete színű nyakláncalap
-PVAc átlátszóra száradó ragasztó
-csípőfogó
-kúpos fogó
-hurkapálca


-gumikesztyű

 

Első lépésben egy kis tégelyben keverjünk össze a műgyanta két komponenséből egy keveset, 2:1-hez arányban. A keveréshez mindenképpen olvassuk el a termékhez mellékelt használati útmutatót! Ezután az alaposan összekevert egyvelegből öntsünk egy vékony réteget a választott öntőformánk aljára és hagyjuk állni 4 órán át.

 

Miután a műgyantánk állaga ruganyossá változott, építsük bele hurkapálca segítségével a metállapunkból letépett pici aranyszínű darabokat. Hagyjuk 20 órát keményedni a műgyantát.

 


Következő lépésben keverjünk össze az első pontban leírtak szerint kevés műgyantát és vegyítsünk bele kevés, fekete színű hobbizománc port, hogy egy homogén, fekete masszát kapjunk. Ezt az összekevert masszát simítsuk a medálunk tetejére, majd hagyjuk az egészet 24 órát száradni.

A végén az elkészült medált óvatosan válasszuk ki az öntőformából - ilyenkor a megkötött műgyanta már formázható. Kis fúróval vagy hegyes árral készítsünk furatot a medálunk tetejébe, kb. 0,5 cm távolságra a szélétől. Vágjunk le 50 cm hosszúságú szálat az arany színű ékszerdrótból és hajtsuk félbe. A drót hajtott végét vezessük át a medálon készült furaton, majd a vágott végeit bujtassuk át kis hurkon, ami a hajtott végét képezi. Húzzuk szorosra a drótot, majd fennmaradó részét tekerjük egy ceruza vagy toll köré, a végét pedig rögzítsük PVAc ragasztóval. Ha túl hosszúnak ítéljük meg a drótot, csípjünk le belőle fogóval és úgy dolgozzuk el a végét. 

Utolsó lépésben az elkészült medálunkat főzzük fel egy fekete színű nyakláncalapra és viseljük örömmel! :)

 

Jó alkotást kívánunk!

 

Ötlet forrása: efco.de

 

Az oldal tetejére