Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ékszer készítése Fimo süthető gyurmából, texturáló stencilekkel

Fimo ékszer készítése stencillel

Készítsünk mutatós, 3D hatású ékszereket Fimo süthető gyurmákból, valamint az új, texturáló stencilek felhasználásával! Az elkészült darabok izgalmas, trendi kiegészítői lesznek öltözékünknek.

Amire szükségünk lesz hozzá:
-3D texturáló stencil
-Fimo Soft süthető gyurma, fekete (8090-9)
-Hobbyművész akrilfesték, tetszőleges színben (a mintadarabon metálos árnyalatokat használtunk)
-kerek szivacs ecset
-Fimo formaszaggató, tetszőleges mintával
-lapos medáltartó
-PVAc ragasztó
-nyaklánc alap, tetszőleges

 

Első lépésben bontsuk fel a választott színű Fimo gyurmánkat, s először tenyerünkben gyúrjuk át, puhítsuk meg, majd akril nyújtórúddal készítsünk belőle kb 0,5 cm vastagságú gyurmalapot. Törekedjünk rá, hogy mindenhol egyenletes vastagságú legyen a lapunk.

Válasszuk ki a nekünk tetsző strukturáló stencilt, s helyezzük rá az elkészített gyurmalapra, majd ujjbegyeinkkel kezdjük el lenyomni. A gyurma picit szét fog lapulni, illetve a stencil résein kidomborodni. Nyomjuk rá egyforma mértékben minden részen, ami érinti a gyurmalapot.

Következő lépésben vegyük elő a választott színű Hobbyművész akrilfestéket, s spatulával tegyünk ki belőle egy keveset egy palettára, vagy műanyag lapra. Kerek szivacs ecsetünkkel vegyünk fel a festékből kicsit, majd nyomkodjuk meg a szivacsecsetet a palettán, hogy egészen kevés anyag maradjon rajta. Kezdjük el tuffoló mozdulatokkal felvinni a festéket a gyurmára, a képen látható módon.

Ügyeljünk rá, hogy mindenhol borítsa a festék az alapot - stencilünk is festékes lesz, ezt használat után vízzel könnyedén el tudjuk majd távolítani.

Várjuk meg, amíg a festék teljesen megszárad, majd óvatosan húzzuk le a stencilt a gyurma felületéről úgy, hogy se az alap, se a festés ne sérüljön, ne deformálódjon.

Vegyük elő formaszaggatónkat, s alkalmazzuk gyurmánkon. A felesleges gyurmát távolítsuk el, a kivágott formát pedig helyezzük sütőpapírra, majd tegyük előmelegített sütőbe és égessük ki 110 fokon, 30 perc alatt. Miután kivettük a sütőből, várjuk meg, amíg a gyurma teljesen kihűl.

Az ékszer hátuljára rögzítsük fel lapos medáltartónkat Hobbyművész ragasztóval, s várjuk meg, amíg a ragasztó megszárad.

Ékszerünket szereljük nyakláncalapra, illetve tetszés szerint erősítsünk rá gyöngyöket, kiegészítőket.

Jó munkát kívánunk!

 

 

 

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Ékszerkészítés Fimo
Az oldal tetejére