Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Betonöntés - kaspó és mécsestartó

A betonöntés egyszerűsége és változatossága miatt olyan népszerű a hobbizók és lakberendezők körében.

 

Ötletünkben megmutatjuk, hogy ugyanazt a betonból öntött kaspós mécsestartót többféle stílusban is el lehet készíteni, így a lakásba vagy a teraszra a nekünk megfelelőt tehetjük ki.

Hozzávalók:

 

 

Krémezzük be a szappanöntő formát belülről, a műanyag poharakat pedig kívülről. A betonhoz keverjünk egy kevés vizet a csomagoláson szereplő javaslat szerint, majd öntsük a formába.
Tipp: Ha durvább felületet szeretnénk, akkor a javasoltnál kevesebb vizet használjunk, ne legyen folyós, darabos maradjon.

 

A poharakat súlyozzuk le pár nehéz kaviccsal. Az egyiket nyomjuk le majdnem az öntőforma aljáig (maradjon kb. 0,5-1 cm beton alatta), a másikat pedig csak 2-3 cm mélyre, hogy egy teamécses elrejtőzhessen benne.
Ha szárazabb, darabosabb, durvább felületű betont kevertünk, akkor a formát ütögessük az asztalhoz, vagy a keveréket keverőkanállal nyomkodjuk le, hogy kellőképpen össze tudjon tömörödni. A tetejére kavicsokat, kagylókat, csigákat is nyomkodhatunk, ami így bele is fog kötni.

 

A megkötött betonból csavarjuk ki a műanyagpoharakat és fordítsuk ki a formából. A mélyebb részbe ültessünk kövirózsát, kaktuszt, vagy bármilyen más apró virágot, a kisebbe pedig tegyünk teamécsest. Az oldalát tekerjük körbe natúr kenderzsineggel vagy kötéllel, és ragasztópisztollyal ragasszunk rá fadarabokat, szeleteket, köveket, kagylókat, ami csak tetszik, és kezünk ügyébe kerül.

 

A gyertyát meggyújtva a rusztikus betonkaspó, hangulatos világítást is ad.

 

 


Ha az előírás szerinti vízzel kevertük el a betont, akkor simább felületet kapunk, ami akár aranyozással is díszíthető.

Az aranyozás leírása részletesen itt olvasható.

További betonöntéses ötleteink:

Betonlevelek

Betontojás öntés és aranyozás

Beton szív dekoráció

 

További ötletek>>>

Az oldal tetejére