Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Betonlevelek

 

A nyár egyik nagy slágere a betonöntés volt, amit az ősz beköszöntével is végezhetünk.


Egy-egy erdei vagy Margit-szigeti séta alkalmával összegyűjthetünk pár óriás levelet, ami alapul szolgálhat pár dekorációs levélnek vagy kerti lépőkőnek. Próbáljunk minél erősebb erezetű és változatos alakú leveleket összegyűjteni, mert úgy lesz izgalmasabb a végeredmény.

 
A friss (még hajlékony, nem kiszáradt) levelet fordítsuk színével egy nylonnal letakart asztallapra, vékonyan de alaposan kenjük át olajjal és a vízzel elkevert tejföl sűrűségű Hobbyművész Hobbibetont öntsük, kanalazzuk rá. Ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön beton a levél alá.


Az 1-2 órás várakozási idő alatt a beton megköt, így megfordíthatjuk és lehúzhatjuk róla a levelet. Ilyenkor tárul elénk a levélerezet lenyomata. Ha véletlenül néhány helyen benne maradt a levél az sem nagy baj, hisz egyedivé és izgalmassá teszi a végeredményt.

Frissen vagy száradás után egy kis Hobbyművész matt akrilfestékkel helyenként meg is színezhetjük (így jobban látszanak majd az erezetek), ha úgy jobban tetszik.


Az összegyűjtött levelek különbözősége teszi változatossá a dekorációt.

Tipp:

Ha lépőkőnek szeretnék használni a leveleket, akkor vastagon kell betonnal bevonni, amit érdemes több rétegben, pár perc várakozási idővel végezni. Az első réteg ugyan úgy tejföl sűrűségű legyen, hogy az erezetet jól körülvegye a beton és szépen kirajzolódjon, majd amikor ez már kezd meghúzni, egy kicsit sűrűbbre kevert betont kanalazzuk rá. Ezt addig ismételjük, míg el nem érjük a minimum 5-6 cm-t. Száradás után a kerti kihelyezésnél homok vagy finom sóder ágyat készítsünk nekik, hogy mindenhol jól és egyenletesen alá legyen támasztva, ne törjön el használat közben.

Jó munkát és kellemes szórakozást kívánunk az ötlet megvalósításához!

További betonöntés ötleteink:

Betonlöntés - kaspó és mécsestartó

Betontojás öntés és aranyozás

Beton szív dekoráció

 

Más további ötletek>>>

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Beton - kerámiapor - gipsz
Az oldal tetejére