Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Anyák napi patchwork szívecskék

Amire szükségünk lesz hozzá:
-fa szívecske alap - tetszőleges
-natúr kenderzsineg
-tavaszi mintás patchwork anyag tetszőleges mintával
-Hobbyművész decoupage ragasztó
-lapos, szintetikus ecset
-grafitceruza
-olló

-lyukasztó ár

Első lépésben válasszuk ki a nekünk tetsző fa szívecske alapot, valamint az üde, tavaszi mintás patchwork anyagokat amiket szeretnénk majd felragasztani a szívekre. A szívecskék kivágásához megrajzolhatjuk saját, fa alapunkhoz igazodó formánkat, de kinyomtathatjuk a MELLÉKELT SABLONT is.

Textilünket használat előtt alaposan vasaljuk át, hogy ne maradjanak rajta gyűrődések, hajtásvonalak. Vasalás után fordítsuk mintával lefelé az anyagot, s fektessük rá a kivágott szívecske alakú sablonunkat, amit grafitceruzával vagy vékony hegyű filctollal rajzoljunk körbe. Távolítsuk el a textilről a sablont, majd ollóval vágjuk ki a szívecskét az anyagból.

Lapos, szintetikus ecsettel vegyünk fel kevés decoupage ragasztót a tégelyből, s vékony rétegben oszlassuk el a fa szívecskén.

Mielőtt a ragasztó megszárad, textilszívecskénket fektessük rá a fa alapra, igazítsuk úgy, hogy pont a forma közepére essen, majd ujjunkkal óvatosan simítsuk rá az alapra. Ha az első réteg decoupage ragasztó megszáradt, ecsetünkkel vigyünk fel egy újabb, vékony réteget a mintadarab tetejére, majd várjunk amíg az is teljesen megköt.

Lyukasztó szerszámmal vagy árral szúrjuk át a textilt azon a helyen, ahova a fa szívecske furata esik.

Tetszés szerint készítsünk további szívecskéket is, más anyagokkal, mintákkal, illetve a képen látható módon bátran ragasszuk egymás tetejére, vagy fűzzük össze őket a furatoknál kenderzsineggel.

Jó munkát kívánunk!

 

Az oldal tetejére