Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Adventi naptár rendhagyó stílusban

Az advent közeledtével elkezdjük megtervezni, hogy milyen kalendáriummal lepjük meg szeretteinket erre a különleges időszakra. Csokik, kis ajándékok helyett idén alkossunk egy rendhagyó, kedves üzenetekkel, szívhez szóló idézetekkel ellátott naptárat!

Amire szükségünk lesz hozzá:
-natúrpapír, 220 gr, A4 - tetszőleges színben - 3 ív
-tónuspapír, A4 - a natúrpapírral harmonizáló, világosabb színben - 3 ív
-Staedtler tűfilcek tetszőleges színekben
-Staedtler grafitceruza
-stiftes ragasztó
-vonalzó

-olló
-natúr kenderzsineg
-fa mini csipeszek - 24 darab

-faág - kb. 30 cm hosszú

Első lépésben az idézetekkel ellátott kártyákat fogjuk elkészíteni. Tervezzük meg, miket szeretnénk feltüntetni az egyes napokon, írjuk fel egy papírra őket. Néhány ötlet:

Sétálj egy nagyot a szabadban.
Mutasd ki szeretteidnek mennyire fontosak neked.
Hallgass meg egy karácsonyi dalt.
Jegyezz le három dolgot amiért ma hálás lehetsz.

A4-es méretű tónuspapírunkra vonalzó segítségével rajzoljunk fel egyenlő méretű, 9x6 cm-es téglalapokat, majd ezekre fekete tűfilccel írjunk fel egy-egy idézetet. Követező lépésben ollóval vágjuk ki az egyes téglalapokat.

Színes tűfilcekkel, dekormarkerekkel díszítsük adventi formákkal, karácsonyi mintákkal lapocskáinkat - holdat, csillagokat, fenyőfákat, hópelyheket rajzolhatunk a sarkokba.

Következő lépésben vonalzó segítségével osszuk fel 9 egyenlő részre az első natúrpapírunkat (9.8 x 6.9 cm-es téglalapokat fogunk kapni), majd ollóval vágjuk ki őket.

Nyomtassuk ki a mellékelt SABLONT az adventi számokkal - ezeket egyesével rajzoljuk át a kivágott natúrpapír cédulákra. Ezt legeygszerűbben úgy tudjuk megtenni, ha az adott szám alá fektetünk egy natúrpapír lapot, majd hegyes, kemény ceruzával, vagy golyóstollal végighaladunk az adott szám kontúrjain - az íróeszközt enyhén nyomjuk rá a sablonra, így a kontúrok belenyomódnak a natúr alapba.

Fekete színű Staedtler tűfilccel haladjunk végig a natúr papírba belerajzolt számok kontúrjain, a megfelelő részeket színezzük ki.

Az idézetekkel ellátott, tónuspapírból kivágott cédulák hátulját kenjük le stiftes ragasztóval, majd simítsuk fel őket a natúr papír lapok hátsó oldalának közepére.

Natúr kenderzsinegünkből vágjunk le négy darab, kb. 0,8 méter hosszúságú szálat, s azonos távolságokra, csipeszeink segítségével rögzítsük fel rájuk az elkészített adventi címkéket, hatot-hatot mindegyikre. Ügyeljünk rá, hogy a megfelelő címkék kerüljenek egy zsinegszálra - az elsőre az 1-es, 5-ös, 9-es, 13-as, 17-es, 21-es.

A zsinegek elejét a képek látható módon kötözzük fel a faágunkra, egymás mellé.

Kellemes adventi készülődést kívánunk!

 

 

 

Az oldal tetejére