Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
450 Ft (354 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Legszélesebb választék
Minőségi garancia

Sztearin, fehér, 100g

Cikkszám: HB02052
Gyártó: ArtExport

Sztearin 100g

A sztearin a gyertyakészítés egyik alapanyaga, természetes alapanyagokat tartalmaz, égésterméke az egészségre nem káros. Használható önmagában és paraffinhoz keverve.

A tiszta sztearin csak gyertyaöntésre alkalmas, mártogatásra nem. Kihűlés után érdemes a belsejében képződött üregeket, főleg a kanóc körül újra önteni. Érdekes, kristályos kinézetűek a sztearingyertyák. Lassabban égnek el, a felületükön vékony, csipkeszerű réteg megmaradhat, ettől különlegesek. A sztearingyertya magas olvadáspontja miatt lassabban ég el. Nem kormoz, nem füstöl, nem bocsájt ki káros anyagokat.  Kemény anyagú, napfényben sem deformálódik.

Paraffinhoz keverve javítja a paraffingyertya égési tulajdonságait, lassabban ég, keményebb, és kevésbé füstöl. A sztearinnal kevert gyertya színe fehérebb, kevésbé opálos, mint a tiszta paraffingyertyáé.

Javasolt keverési arány: 80-90 % paraffin, 20-10 % sztearin.

Gyertya eltávolítása formából: a sztearin kívül nem veszít térfogatából, ezért a gyertyaöntőformát tartsuk meleg víz alá, amíg a gyertya külseje meglágyul, és eltávolítható a formából.

Olvadáspontja 74 oC.

100 g

450 Ft (354 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kedvencekhez
Az oldal tetejére