Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Rajzolt papírdíszek madárka motívummal

A téli madarak témája mindenkinek kedves. Ötletünkben akasztható rajzolt papírdíszt mutatunk ezzel a motívummal. Használhatjuk felfüggesztve, felfűzve téli dekorációnak, karácsonyfadísznek, vagy csomagra, terítékre tűzött névkártyának. A hátoldalára szép régi áldásokat, személyes üzeneteket, kedves idézeteket lehet írni, így akár személyre szóló ajándéknak is kiváló, vagy ajándékkísérőnek.

 

Hozzávalók:

 

A  készen kapható 11 cm átmérőjű karton poháralátét erre a célra pont jó, de mi magunk is vághatunk kört vastag kartonból. A madár formát legegyszerűbb megtervezni egy külön papíron, a jól sikerültet körbevágni, és máris megvan a saját sablonunk. Ezt rajzoljuk majd körbe minden kártyán, először ceruzával, majd átrajzolhatjuk vékony filccel, rajztollal.

A madaraink pedig attól lesznek egyéniek, hogy a lábukat, és a kis gombszemüket hova rajzoljuk be. Lehetnek magasan ülő és lefele pislogók vagy alulról ágaskodó, csodálkozók.

A kötés megrajzolása itt látható lépésről - lépésre: tulajdonképpen csak 4 ívelt vonalat kell egymás mellé húznunk. Utána ezeket kikanyarintjuk, kicsit árnyékoljuk fictoll vonalkákkal, vagy satírral, és már kész is.
Ez egy klasszikus zentangle motívum, és ebben a ,,zenes,, művészeti stílusban az a jó, hogy egyszerű vonalak ismétléséből épülnek fel a mintázatok... így könnyedén alakulnak ki a térhatású kompozíciók.

 

 

Ki is színezhetjük a művet finom színekkel, aztán a kártyák szélét színesre satírozzuk, puha papírral vagy satírozóval összemossuk és már kész is.

A karton hátoldalára írni is lehet, neveket, karácsonyi jókívánságokat.. Mi most szép régi áldásokat írtunk.

Használhatjuk felfüggesztve, felfűzve téli dekorációnak, karácsonyfadísznek. Ehhez lyukasszuk ki a karton egy vastag tűvel, szöggel vagy árral. Dugjunk át rajta zsineget, amit aztán a képen látható módon kombinálhatunk fagyönggyel, fahéjjal is, még szebben fog mutatni és ünnepibb, illatosabb lesz.

Tipp:
Ha hosszú fenyőgirlandot, vagy egy teljes karácsonyfát szeretnétek velük feldíszíteni, akkor az elkészült rajzokból érdemes nyomtatni jó sokat, biztos hogy remekül fog mutatni kis mézeskalács szívekkel, vagy tobozkákkal kombinálva. 

A kedves ötletet és fotókat köszönjük Hrubos Margó dekoratőrnek!
Margót megtaláljátok a www.zenvonal.hu oldalon, vagy a facebook oldalon.

 

 

Az oldal tetejére