Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Patchwork madárkák

Ezek a tündéri kis patchwork madárkák tökéletes tavaszi ajándékok lehetnek. Meglephetjük ismerőseinket velük akár húsvétra is, de tavaszi dekorációnak is felhasználhatjuk őket. Elkészíthetjük őket varrógéppel vagy kézzel is. Csak ki kell vágni a madárkákat a sablon alapján, akár gyerekekkel is megpróbálhatjuk elkészíteni.

Hozzávalók:


Nyomtassuk ki a madárkákhoz a sablont. Rajzoljuk át egy vastagabb fehér kartonra (fotókartonra), hogy később is használhatóak legyenek a sablonok. Válasszuk ki az anyagdarabokat, amikből a madárkákat szeretnénk összeállítani.

Tipp: Célszerű kontrasztos anyagokat választani a testnek, szárnynak és hasnak!


Helyezzük a test, szárny és has sablont a választott anyagok hátoldalára. Rajzoljuk körbe őket, utána fél centi ráhagyással óvatosan vágjuk ki a darabokat. A sablon alapján a testből 1-1 tükörképes darabot, a szárnyakból 2-2 szintén tükörképes darabot, a hasból pedig 1 db-t. Ezután fordítsuk a testnek kivágott anyagdarabokat színükkel egymásfelé és varrjuk össze úgy, hogy a has részt hagyjuk ki. A madár fejénél felül csúsztassuk a két egymásnak fordított anyag közé a szalagot, ezt is varrjuk a két anyaggal össze. ebből lesz majd az akasztó. Ha ezzel megvagyunk, óvatosan fordítsuk ki az anyagot. A has részt illesszük színével lefelé a madárka hasához és varrjuk össze, majd tegyünk így a másik oldallal is figyelve arra, hogy a has alján hagyjunk egy kis rést, ahol megtöltjük vlies töltőanyaggal a madarat.


Töltsük meg töltőanyaggal a madarat, majd varrjuk össze a rést. A szárnyakhoz vegyük a 4 db előre kivágott anyagot. 2-2-t színükkel összefordítva varrjunk össze. Hagyjunk pici rést és töltsük beléjük kevés töltőanyagot, majd varrjuk be a réseket. Varrjuk a szárnyakat a testhez mindkét oldalon. Majd varrjuk fel a fekete gyöngyöket szemnek. Célszerű ehhez fekete cérnát használni.

Már készen is van egyedi és mutatós patchwork madárka.

Forrás: Pinterest

További ötletek>>>

Az oldal tetejére