Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Modern beton szív dekoráció

Közeledik az Anyák napja. Ha szeretnénk édesanyánkat egy szívhez szóló, de modern ajándékkal meglepni, akkor öntsünk beton szívet neki hobbibetonból, melyet használhat akár a lakásban dekorációnak, akár apró növényeknek, kaktuszoknak kaspónak.

Hozzávalók:

 

 

 

Tegyük a beton mennyiséget egy nagyobb vödörbe és adagoljuk hozzá a kimért vizet, majd alaposan keverjük el. Célszerű öntés előtt a műanyag formát vékonyan kiolajozni, hogy száradás után könnyebben ki tudjuk venni a formából.

 

Folyamatosan (légzárvány mentesen) öntsük a betont a formába. Pár perc kötési idő után helyezzük a beton közepébe a kisebb műanyag szívet és tartsuk így kb. 3 percig.

 

Ha látjuk, hogy már kezd szilárdulni, helyezzünk üvegkavicsokat a forma közepére, ez segít a kisebb szív kiegyensúlyozásában.

24 óra kötési idő után vegyük ki a formából. Szükség esetén csiszolópapírral megcsiszolhatjuk az egyenetlenségeket.

A metálfólia ragasztóval kenjük le a díszíteni kívánt részeket.

15 perc száradás után egy száraz, puha ecsettel simítsuk rá a fóliát a bekent felületre.

A túllógó részeket a puha ecsettel dörzsöljük le.

 

Már el is készült a különleges ajándék! Jó munkát hozzá!

 

Pár hasznos információ a Hobbibetonról!

Öntse formába ötleteit!

Soha nem volt még ilyen egyszerű betont önteni! A Hobbyművész hobbibetonnal elkészíthetjük egyedi, kültéri- vagy beltéri dekorációinkat, használati tárgyainkat napjaink trendjeihez igazodva.

 

A hobbibeton gyorsan kötő, optimális szemcseméretű (max 8 mm), hobbifelhasználásra javasolt szürke, szárazbeton. Ellenáll a napsütésnek, esőnek és a hónak, de a belefagyott víz szétrepesztheti. Az 1 kg hobbibetonhoz kb. 1,1 dl hideg vizet kell lassan hozzáadni és alaposan összekeverni, majd légzárvány mentesen (folyamatosan) a formába önteni. Ajánlott öntési vastagsága 8-40 mm. A bekevert beton felhasználására 15-20 perc áll rendelkezésre és 1-2 óra múlva már megszilárdul. A formából 24 óra kötési idő után ajánlott kivenni és teljes száradás után (1-2 nap) díszíteni. Az öntéshez használhatunk tisztára mosott műanyag formát, szilikonos öntőformát, nylonzacskót, ragasztószalaggal bélelt papírmasé formát. Kiszáradás után szalvétatechnikával, metálfóliával, akrilfestékkel, ragasztással díszíthető. Eredeti zárt csomagolásban, nedvességtől, fagytól védett helyen tárolandó.

 

 

Egyéb beton ötletek:

 

 

Önthetünk betont papírmasé formába, például betűformába. Célszerű előtte cellukszal kibélelni vagy kioljazozni a formát, hogy utána könnyedén ki tudjuk szedni a formából a beton betűt.

 

A Hobbyművész öntőformáit használva önthetünk képkeretet, melybe utána beletehetjük kedvenc képeinket.

 

műanyag formák segítségével önthetünk fél gömböket és tojásokat is, melyek belsejét vagy peremét utána metálfóliával díszíthetjük az ötlet elején leírt módon.

 

Akár a cink formákat is használhatjuk betonöntésre. Ezeket is kenjük ki előtte egy kis olajjal.

Gyakorlatilag bármilyen háztartásban megtalálható dologba önthetünk betont, csak a képzeletünk szabhat határt. Használhatunk tojáshéjat, műanyag dobozokat, alufóliát...stb.

 

Kaspókat is önthetünk betonból vödrös illetve poharas tejfölösdobozok segítségével, melyek különleges dekorációi lehetnek kertünknek.

Jó munkát és jó szórakozást kívánunk a betonöntéshez!

 

További ötletek>>>

 

Az oldal tetejére