Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karácsonyi hangulatú styropor kirakó kocka

Készítsünk karácsonyi hangulatú kocka kirakóst akár gyerekeknek, velük együtt elkészítve, akár csak saját örömünkre az otthoni dekoráció részeként!


Amire szükségünk lesz hozzá:
-styropor kocka, 5 cm-es méretben - 4 darab
-Hobbyművész decoupage ragasztó
-tetszőleges mintájú szalvéták
-Hobbyművész akrilfestékek tetszőleges színekben
-betűstencil
-lapos szintetikus ecset
-kerek szivacsecset
-ceruza

A szalvétatechnikához ideális a styropor kockák fehér alapfelülete, amin megtartják eredeti színűket a szalvéta mintái és a ragasztás is könnyen megy. A styroporon az akrilfesték is jól mutat - a mintadarabon stencilt használunk, de vékony ecsettel és kis türelemmel akár egyedi motívumokat is festhetünk rá. 

Első lépésben a szalvéták hátulján rajzoljuk ki a négy kockányi felület körvonalát (10x10 cm) úgy elhelyezve, hogy a kiválasztott motívum kerüljön majd a kockára. Ezután vágjuk ki a felrajzolt négyzeteket és válasszuk szét a szalvétákat, hiszen a legfelső réteget fogjuk csak használni. 

Hagyományos decoupage módszerrel ragasszuk fel a kivágott szalvéta négyzeteket a styropor kockákra, minden mintát külön kockára. Lapos ecsettel vékonyan kenjük át ragasztóval a kocka egyik oldalát, illesszük rá a szalvétát, majd felül is kenjünk rá még egy réteg ragasztót. Próbáljuk meg pontosan illeszteni a képrészleteket a kocka széléhez, de ha picit elcsúszunk, száradás után ollóval könnyedén levághatjuk a túllógó felesleget. 

Ha egy-egy oldal már teljesen megszáradt, fordítsunk a kockákon és jöhet az újabb kép! 

Ha forgatáskor összefogjuk a négy kockát, együtt változnak a képek oldalanként. 

Az utolsó oldalra pedig egy kedvenc 4 betűs szó kerülhet, amit egy betűstencillel és száraz szivacsecsettel könnyen felfesthetünk. Ilyenek lehet pl. az X-MAS, a HOME vagy a LOVE feliratok. Ehhez használhatjuk a Hobbyművész matt akrilfestékeket, de válaszhatunk hozzá akár a karácsony hangulatához illő metálos, vagy gyöngyházas, esetleg csillámos színeket is. 

Jó munkát és karácsonyi készülődést kívánunk!

 

 

Az oldal tetejére