Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karácsonyi gyertyatartók Fimo süthető gyurmából

 

Készítsünk hangulatos, adventi gyertyatartókat otthonunkba az ünnepre készülve! Pár lépésből, egyszerűen össze tudjuk állítani a kis házikókat, amelyek kéményébe gyertyát helyezve kedves darabja lesz karácsonyi dekorációnknak.

Amire szükségünk lesz hozzá:

-Fimo Soft süthető gyurma, fehér színű, 57 g (8020-0)
-Fimo Soft süthető gyurma, delfinszürke, 57 g (8020-80)
-Fimo Soft süthető gyurma, karácsonyi piros, 57 g (8020-2P)
-Fimo Soft süthető gyurma, fekete, 57 g (8020-9)
-Fimo akril nyújtórúd
-Fimo gyurmanyújtó gép
-Fimo gyurmavágó pengék
-Fimo Accessories fém formaszaggatók, 6 darabos szett
-Fimo selyemfényű lakk
-szintetikus lapos ecset
-olló
-fehér és piros színű gyertyák

-alumínium fólia

 

Egy házikó elkészítéséhez összesen 3 blokk karácsonyi piros / delfinszürke / fehér színű Fimo Soft gyurmára lesz szükségünk. Első lépésben külön-külön nyújtsuk ki a három blokk gyurmát először átgyúrva a tenyerünkben, majd 1-es fokozatra állított gyurmanyújtó géppel. Ezután gyúrjunk össze két blokk gyurmát az előzőekben leírtak szerint, majd dolgozzuk hozzá a harmadikat is, hogy egy nagyobb tömb gyurma legyen a végeredmény. 

A betonszerű hatás eléréséhez keverjük ki a nekünk tetsző szürke árnyalatot! A fent leírtak szerint gyúrjunk össze három blokk fehér színű Fimo Soft gyurmát egy kevés fekete színű gyurmával: középszürke árnyalat eléréséhez egy csík fekete gyurmát adjunk az elkészített fehér színű nagy blokkhoz, majd gyúrjuk, hajtogassuk, tekerjük át az 1-es fokozatra állított gyurmanyújtó gépen amíg teljesen homogén szürke anyagot kapunk. 

Sötétebb szürke árnyalat eléréséhez két csík fekete színű gyurmát keverjük a fehér színű blokkhoz.

Nyomtassuk ki a mellékelt SABLONTvágjuk ki olló segítségével majd helyezzük rá a kb. 2,5 cm vastagságú gyurmablokkunkra amit az előzőekben készítettünk el.

Gyurmavágó pengék segítségével óvatosan vágjuk körbe a sablont, a felesleges gyurmát pedig távolítsuk el.

Ujjbegyeink segítségével simítsuk el a kivágott házikó formák szélét. A csillag formájú díszítés elkészítéséhez a megmaradt gyurma egy részét nyújtsuk át 5-ös fokozatra állított gyurmanyújtó gépen, majd a csillag alakú formaszaggatóval vágjuk ki a kívánt formát és óvatosan nyomjuk rá a házikó elejére. 

A kémény elkészítéséhez alumínium fóliára lesz szükségünk. Vágjunk ki belőle egy kb. 4,5 x 2 cm-es csíkot, tekerjük a választott rúdgyertya köré, majd húzzuk le róla de meghagyva a formáját nyomjuk bele a házikó tetejébe. 

Ezután nyomjuk bele a gyertyát is a ház tetejébe, majd húzzuk ki belőle és helyezzük a házikót előmelegített sütőbe és 110 fokon, 30 perc alatt égessük ki. Hagyjuk kihülni, lakkozzuk le majd ismét helyezzük bele a gyertyát. 

 

Jó munkát és adventi készülődést kívánunk!

 

Tartalomhoz tartozó címkék: Fimo Karácsonyi ötletek
Az oldal tetejére