Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Karácsonyi csillagos dekoráció Fimo bőrhatású gyurmábólAdvent heteiben szívesen varázsoljuk ünnepi hangulatba környezetünket, otthonunkat. A natúr hatású, kézzel készített karácsonyi díszek kedvelőinek mutatunk egy egyszerűen elkészíthető, de nagyon mutatós ötletet, amiben Fimo bőrhatású gyurmából készítünk csillagokat - nem szükséges más hozzá, csak egy kis kézügyesség, s némi gyurma:
 

-Fimo Leather Effect bőrhatású süthető gyurma, tetszőleges színekben
-Fimo akril nyújtórúd

-fekete színű alkoholos marker
-olló
-vonalzó
-pillanatragasztó
-lyukasztó
-natúr kenderzsineg / szalag

Bontsuk fel az első, tetszőleges színű Fimo Leather Effect bőrhatású gyurmát, vágjuk félbe, s az egyik darabot először tenyerünkben gyúrjuk, puhítsuk át. Következő lépésben vegyük elő az akril gyurmanyújtó rudat, s készítsünk belőle 1,5 - 2 mm vastagságú gyurmalapot.

Amennyiben van gyurmanyújtó gépünk, elkészíthetjük azzal is a gyurmalapot - 3-as fokozatra állítva tekerjük át rajta az alapot néhány alkalommal.

Ahhoz, hogy valódi, bőrhatású végeredményt érjünk majd el, ujjainkkal óvatosan húzkodjuk szét az elkészített gyurmalapot úgy, hogy ne szakítsuk szét, vagy vékonyítsuk el túlságosan. Ezután helyezzük 130 fokra előmelegített sütőbe és 30 perc alatt égessük ki. 

Miután kivettük a gyurmát a sütőből, várjuk meg amíg teljesen kihűl, majd vegyünk elő fekete színű alkoholos markert, s vonalzó segítségével rajzoljunk fel a gyurmalapra sávokat, 1-1 cm távolságra egymástól. Összesen 8 darab, kb. 10-13 hosszúságú gyurmacsíkot kell, hogy kapjunk.

Ollóval vágjuk ki az egyes gyurmacsíkokat; az esetelegesen látszódó alkoholos marker foltokat nedves törlőruhával tudjuk eltávolítani.

Fogjuk kézbe az egyik gyurmacsíkot és tegyünk az egyik végére kevéske pillanatragasztót, majd nyomjuk hozzá a másik végét. Nyomjuk egymáshoz a két véget amíg a ragasztó teljesen megköt - végeredményként csepp alakú formát kaptunk. Minden csillaghoz összesen 8 cseppecskére lesz szükségünk, készítsük el ezeket a kivágott gyurmacsíkokból.

A képen látható módon helyezzünk 4 cseppet egymáshoz úgy, hogy a meghajtott oldaluk érjen össze, majd pillanatragasztóval rögzítsük így egymáshoz őket. Várjunk amíg a ragasztó teljesen megszárad.

A fennmaradó 4 cseppet pillanatragasztóval rögzítsük be a már összeragasztott cseppek közötti részekbe.

Készítsünk furatot a csillag egyik ágára, majd natúr kenderzsineggel, vagy szép szalagokkal függesszük fel adventi dekorációink közé.

 

Kellemes készülődést kívánunk!

 

Ötlet forrása: Staedtler

 

 

Az oldal tetejére