Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hangulatos mécsestartók alufóliával

Tegyük meghittebbé az ünnepeket, téli estéket, készítsünk hangulatos, egyedi mécseseket egyszerűen, fillérekből alufóliával.

Hozzávalók:

Válasszuk ki a mécsesnek való üveget, ez lehet befőttes üveg, pohár, mécsestartó stb.

 

Nyomtassuk ki az innen letölthető városkép sablont a megfelelő méretben. Ehhez le kell mérni a választott mécsestartó falának méretét. Figyelni kell arra, hogy kívülre, vagy belülre szeretnénk-e majd rakni az alufóliát. (Ez a sablon A4-es méretben kinyomtatva kb. 9,5x29 cm lesz)

 

Rögzítsük a fólia darabot a nyomtatott mintához, hogy ne mozduljon el, majd helyezzünk alá valamilyen textildarabot, konyharuhát. Érdemes kipróbálni egy kis darabon, hogy tudjuk átszúrni a fóliát különböző felületen. Ezután kezdjük el kilyukasztgatni egy vastag tű vagy körző  hegyével a házak körvonalait, ablakokat. Ahol több fényt szeretnénk átengedni (pl. ablakok), ott sűrűbben lyukasztgassunk, de figyeljünk rá, nehogy beszakadjon a fólia.

 

Ha jól dolgoztunk, igyekeztünk pontosan követni a körvonalakat, akkor ilyesmi mintát kell kapnunk.

 

Fogjuk a befőttes üveget, majd egyszerűen helyezzük bele az alufólia darabot vagy ragasszuk körbe kívülről rá, például PVAc ragasztóval. Ezután gyújtsunk meg egy teamécsest, és tegyük be óvatosan az üvegbe. Kapcsoljuk le a lámpát, és élvezzük a fényeket, hangulatot.

 

Az alufóliát tetszőleges mintalyukasztóval is kilyukaszthatjuk, alkalomhoz illően, vagy egyszerűen csak kiszurkálhatjuk kisebb nagyobb lyukakat kialakítva.

 

Az eredmény mindenképp szép lesz, érdemes elkészíteni!

A mécseseket Hrubos Margó és Nagy Zsuzsi kolléganőink készítették.

További ötleteink itt >>

Az oldal tetejére