Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Paracord karkötő

Paracord karkötő - Erős és divatos

A paracord egy olyan egyszerű alapanyag, amiből bárki percek alatt készíthet egyedi, divatos tárgyakat, ami kifejezi a személyiségét, hovatartozását és nem csak dísze és kiegészítője a mindennapi ruházkodásnak, hanem végszükség esetén egy nagyon hasznos és praktikus eszköz is a kezünkben.

A paracord (magyarul: ejtőernyő-zsinór) egy belső magból és külső köpenyből álló, könnyű nylon alapú zsinór. A nylon alapanyagnak köszönhetően a kötél gyorsan szárad, nem tartja a nedvességet, könnyen tisztítható és ellenálló a környezeti és mechanikai hatásokkal szemben.

A microcord egy vékony szálakból, sűrűn fonatolt zsinór. A zsinór nem tartalmaz bélszálat úgy, mint a paracord, és szakítószilárdsága is töredéke a paracordénak. A microcorddal szinte minden fonást ugyanúgy elvégezhetünk, mint a nagyobb testvérével, a paracorddal, csak a fonat vastagsága lesz eltérő.

Hozzávalók:

Egy 19-22 cm-es karkötő méretig hozzávetőleg 2,5 méter zsinór szükséges. A kötelek színe keverhető és változtatható, így szinte végtelen számú lehetőség van arra, hogy valami egyedit alkossunk. Az aktuális színekről a webáruházban tájékozódhat.

 

Rengeteg fonási módszer ismert, amivel egyszerűen készíthetünk magunknak paracordból használati tárgyakat és díszeket. Leggyakrabban a „kobra” és „doboz” fonást használják, ami a karkötők, kulcstartók, késdíszek alapja. E mellett még több száz olyan csomózás van, amivel dekoratív fonatot tudunk készíteni.

 

Ha a négy szállal megfelelő hosszúságú karkötőt fontunk, a hátoldalon vágjuk le a felesleges zsinórt. A láng által megmelegítjük a levágott véget és rögtön, amíg még meleg az öngyújtó fém részével belenyomjuk a karkötőbe. Ezzel lezárjuk és megakadályozzuk a kibomlást.

 Néhány fonási ötlet és inspiráció:

 

Kellemes szórakozást kívánunk!

További ötletek>>>

Az oldal tetejére