Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nyári emlékek - Írt képkeret

A szép élményeket a kedvenc fotók keretére írhatjuk, akár szabadasszociációként, akár versbe szedve, saját szavainkkal vagy „másokéval".


Ötletünkben a képkeret feliratozásához fehér zselés tollat és Magic neon varázsceruzát használtunk.

 

Az álló keretre írhatunk például zselés tollal.

Hozzávalók:

A fa keretet fektessük a keretnek választott papírra és rajzoljuk körbe. Ahhoz, hogy a fa keretből kilátszódjon pár milliméter, a jelöléshez képest kisebbre vágjuk a keretet. Írjuk rá gondolatainkat, élményeinket, vagy csak egyszerűen szavakat, amik a képekhez kapcsolódnak, majd ragasszuk fel a fa keretre.

A keret belsejébe paszpartuként válasszuk ki a megfelelő színű papírt és vágjuk méretre (keretbe a hátoldalról pont beleférjen). Ezután ragasszuk fel a fényképet.
Ha külön kis keretet is szeretnénk a képnek (ahogy mi is csináltuk), akkor legegyszerűbb, ha előbb a kis keretnek szánt papírra ragasszuk a fotót, majd ezt a kettőt a pasztaprtunak szánt papírra.  A zselés tollal szaggatott vonalakat is rajzolhatunk köré.
Az igazi paszpartuzásnál nem a papírra kell a képet ragasztani, hanem ablakot kell vágni rá és mögé ragasztani.

A képhez kötődő élményeinket, érzéseinket, hangulatunkat szabadon vethetjük papírra: 

Hogyan menjünk világgá? Menjünk vagy maradjunk? Hol a csomagom? Itt a büfékocsi!! Gyertek velünk! Ballagjunk… Megérkeztünk. Pihenünk… Itt alszunk ma este… Megértünk… Már megint eltévedtünk. Jót mulattunk… elaludtunk és lemaradtunk. Este pedig tábortüzet raktunk, sült kolbásszal jóllaktunk… Ettünk-ittunk-énelektünk. Madarakkal daloltunk és táncoltunk, Falevelekkel takaróztunk, Tündérlányokkal álmodtunk és felébredtünk Hajnalt is lestünk, de már megint eltévedtünk. Hová értünk? Kire Néztünk? Láttunk, néztünk és csak ott vártunk, éltünk és átéltünk, hiszen csak azért születtünk… Városokban barangoltunk úttalan utakon… Indulunk. ttünk-mi megjöttünk és továbbra is mezítláb tapostuk a harsogó és csillogó… zöld füves rétet. Kissé lemaradtunk, aztán meg siettünk amennyire csak bírtunk. Szerettünk és csalódtunk, futottunk és úsztunk… Ballagtunk Sétáltunk sétáltunk, egy kis ici-pici dombra lecsücsültünk és csak ültünk, ültünk, lecsendesültünk, aztán az alvó városban bolyongtunk és az esőben táncoltunk, és lábainkat ráztuk ugrabugráltunk, mert ugrani jó… megugrani még jobb… Kézen és lábon járni, ide-oda belátni, kilátni, hegytetőről kilátni… Hazaérni, megtérni, kutyát-cicát átölelni, az ajtót becsukni. Oké


 A fekvő keret  UV aktív színjátszó ceruzával (Magic varázsceruza) készült ami  UV lámpa fényétől kel életre...

Hozzávalók:

Az UV fényre reagáló varázsceruzás képkeret szabása és ragasztása megegyezik az előzőekben leírtakkal.

Írott keret  UV aktív ceruzával... engedjük szabadon a fantáziánkat... varázsoljunk szobánk sarkába ,,elvarázsolt kastély,, hangulatot... vagy játszunk meglepetést:  csak akkor kel igazán életre, ha UV fénnyel rávilágítunk!

Világgá mentünk!!!! A nap végére aztán megérkeztünk. Leültünk és csak néztünk? Meg láttunk, nagyokat sóhajtottunk és akkor csodálkoztunk… este lett… meg éjfél. Éltünk és nem is féltünk... Ó hát mi nagyszerűen léteztünk és teljeskedtünk is. Döntöttünk, és sátorban ébredtünk… Hol vagyunk? Eltévedtünk, de maradtunk és minden este te & én álmodtunk ott

Kreatív gondolatokat kívánunk a személyes szövegek megírásához.

További ötletek>>>

Az oldal tetejére