Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Ékszer készítése Hobbyművész Kerámiaporból

A mikro őrlésű fehér Kerámiaporból részletgazdag kidolgozású tárgyakat önthetünk.

 

Száradás után visszanyeri eredeti fehérségét és keménysége ellenére szükség esetén fúrható, faragható. Díszítésénél válogathatunk a különböző hobbi technikák között: szalvéta- és transzfer technika, festés, antikolás, repesztés, aranyozás, stb.

Hozzávalók:


Kis edénybe töltsünk vizet és lassan szórjunk bele Kerámiaport, míg a víz elnyeli.


Keverjük simára és ütögessük ki belőle a levegőbuborékokat.


Kiskanállal töltsünk egy keveset az ékszeralapba és ütögetve engedjük magától elterülni.


A felületmintázó gumilap megfelelő mintázatára helyezzünk egy kis Kerámiapor masszát és ütögessük, simogassuk, hogy a legkisebb részbe is belefolyjon és ne maradjon levegőbuborék benne.


Ha az ékszeralapba töltött Kerámiapor már nem folyik (mire végzünk a felületmintázó kitöltésével, már lehet hogy pont jó), fordítsuk masszával lefelé a gumilapon lévő kerámiamasszás részre. Nyomjuk erősebben rá, hogy az ékszeralap pereme összeérjen a gumilappal és a felesleges massza kibuggyanjon mellette.


15-30 perc várakozás után emeljük le az ékszert a felületmintázóról.


A kiemelkedő részeknél sniccerrel igazítsuk ki a széleket és fessük meg.


Száradás után fűzzük láncra és már hordhatjuk is. Tetszés szerint matt, selyemfényű vagy fényes lakkal átkenve megvédhetjük a kopástól.


Ha az egész felületmintázót beborítjuk Kerámiapor masszával és amikor már nem folyik, de még formázható, akkor emeljük rá egy gömbre (mi a kétrészes műanyag forma egyik oldalára helyeztük) és igazítsuk ívesre.
15-30 perc kötési idő után válasszuk le a felületmintázóról. A peremén vagy a hátoldalán a kiálló részeket sniccerrel vágjuk le. Az alját korrigáljuk egyenesre, hogy ne billegjen.
Festés és lakkozás után használatba is vehetjük ékszertartó kis tálkaként, vagy mécsestartóként.

 
A gipsz öntőformák, nyomóformák, szilikonos öntőformák, kétrészes műanyag formák, műanyag edények (tejfölös vödrök, poharak, pet palackok, stb.) mind alkalmasak arra, hogy Kerámiapor masszával öntsük ki őket.

Kerámiapor mécses- vagy gyertyatartó készítéséről itt írunk.

További ötletek>>>

 

Az oldal tetejére