Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
9.190 Ft (7.236 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Youtube videók

Legszélesebb választék
Minőségi garancia

Cretacolor kalligrafikus készlet, 7 db-os

Cikkszám: ME43120

Cretacolor kalligrafikus készlet, 7 db-os

A készlet tartalma:
- 5 db tollhegy:
Redisz tollhegy 3,5 mm-es: Ez a tollhegy alapvetően műszaki íráshoz ajánlott. A kör alakú rész az un. írópapucs. A papíron húzva azonos vastagságú vonalakat rajzol.
Poszter tollhegy: Ez a tollhegy alapvetően vastag és nagy méretű betűk íráshoz ajánlott vagy keretek, bordűrök, plakátok megrajzolásához, díszítéséhez. Erőteljes, vastag a vonalvezetése és a tollhegy nem rugalmas.
Bronz bevonatú tollheg:. Alapvetően ferde vonalú kalligráf íráshoz ajánlott. A toll hegye felül „tárolja” a tintát.
Vágott hegyű kalligráf tollhegy: Ezzel gothic, italic és szögletesebb betűtípusokat lehet rajzolni. A betűkön belül az eltérő vonalvastagságot az adja, hogy a tollat milyen irányba húzzuk. Alapvetően ezzel a heggyel nem lehet a hagyományos értelemben folyóírni, mivel egy-egy betű is több ívből épül fel, így sokszor kell elemelni a kezünket a lapról.
Ponthegyű kalligráf tollhegy: Ezzel a cirádásabb írást, az úgynevezett angol folyóírást lehet kialakítani. A tollhegy két szárból áll, amire ha írás közben nyomást helyezünk, kettényílik, és vastagabb vonalakat kapunk. Ha csökkentjük a nyomást, akkor a szárak összezárnak, csak a toll hegye ér le, ilyenkor hajszálvékony vonalakat tudunk írni. A vonalvastagságok váltakozása eredményezi a szép kalligrafikus hatást.
- tollszár
- fekete tinta (30 ml)

9.190 Ft (7.236 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kedvencekhez
Az oldal tetejére