Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
7.065 Ft (5.563 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Youtube videók

Legszélesebb választék
Minőségi garancia

Akrilgyanta, kétkomponensű, vízbázisú gyantarendszer, Lauriz'Art Terrazzo, 250+500 g

Cikkszám: 9569902
Gyártó: Lauriz'Art
Kétkomponensű, krémszínű, akril ásványi por rendszer, akrilgyanta ékszerkészítéshez, bevonatok öntéséhez, 250+5000 g, Lauriz'Art Terrazzo

A LAURIZ’ART Terrazzo egy könnyen használható, mérgező anyagokat nem tartalmazó, oldószermentes, vízbázisú, UV álló, krémszínű akrilgyanta, hobbi műgyanta, amely 10 mm vastagságú öntvények készítésére alkalmas. Kötési ideje a formából való kiszedésnél 1-2 óra, de a tökéletes formatartó kötés (száradás)  24 óra.

Keverési arány tömegre (g) 1:2
Keverési arány térfogatra (ml) 2:1
Öntési vastagság max. 10 mm
Fazékidő, 100 g, 25oC 20-25 perc
Kötési idő, formából bontható, 25oC 1-2 óra
Teljes szilárdulás 24 óra (1 nap)
Keménység teljes kötés után (1 nap) shore D 80

A Shore érték egy nemzetközi mérőszám, amely a termék felületi keménységére utal. Shore A-val a puhább, gumiszerű anyagokat jellemezük, míg a Shore D-t a keményebb anyagokra használjuk. Nem szabad a karcállósággal összekeverni!

A krém színű akrilgyantát az intenzív színezéket tartalmazó transzparens színezőkkel színezhetjük.
Kiválóan kombinálható a víztiszta Lauriz'Art Resin Quick és Lauriz'Art Resin Slow műgyantával.

250 g folyadék (A komponens) + 500 g por (B komponens)
Ez kb. 0,430 liter térfogat kiöntésére elegendő.

A munkálatok megkezdése előtt minden esetben figyelmesen olvassa el a termék mellé kapott műszaki leírást!  >> bővebben

A rosszul összekevert akrilgyanta miatt keletkezett öntési hibákért felelősséget nem áll módunkban vállalni!

A tömegre kimért 1:2 arányt már kis súlyt (1 g) is mérni képes mérlegen mérjük ki.

A helyes bekeverés:
A sikeres projekt érdekében mindig a megadott tömegre (súlyra) vonatkozó keverési arány szerinti mennyiségben kell pontosan kimérni a komponenseket, majd tökéletesen homogenizálni, keverni legalább 2-3 percig egy tiszta keverőedényben ügyelve arra, hogy az edény falánál és az aljánál a hajlatokban se maradjon el a keverés! A tökéletes keverés után öntse át egy másik keverőedénybe és még egyszer alaposan keverje össze. 
Ezzel elkerülhető, hogy nem megfelelően összekevert rendszerrel dolgozunk és törékeny, laza szerkezetű öntvényt kapjunk.

Anyagszükséglet:
1 liter öntvény készítéséhez, kb. 1,75 kg Lauriz'Art Terrazzo rendszerre van szükség.
Ez kb. 583 g A komponensű folyadékot és kb. 1166 g B komponensű port jelent.

Fontos megjegyzés:

 • A keverési arány be nem tartása vagy a keverés tökéletlensége nem kívánt törékeny, laza szerkezetű öntvényt eredményezhet!.
 • A bekevert anyagot a felhasználhatósági időn belül fel kell dolgozni, mivel a keverés pillanatától kezdve az A és B komponens reakcióba lép egymással.
  100 g bekevert rendszer fazékideje 25 oC-on  kb. 20-25 perc.
  A kötési reakció előrehaladtával a gélesedési folyamat elindul, ekkor már ne dolgozzon a keverékkel, mert nem tud a formában a keverék egyenletesen, buborékmentesen elterülni.
 • Nagyobb mennyiségben bekevert anyagot SOHA ne hagyjon tömegben, mert a kötési folyamat egy hőtermelődéssel járó folyamat, amely a reakciót gyorsítja!
  Extrém esetben elfüstöl a keverék!
 • A sikeres projekt érdekében, mindig az adott kreatív alkotáshoz megfelelő gyanta rendszert válassza.
  Bevonatok, vékonyabb (1 cm alatti) öntésekhez a LAURIZ’ART  TERRAZZO vagy a LAURIZ’ART RESIN QUICK termék alkalmas.
  Vastagabb öntéseket a  LAURIZ’ART  TERRAZZO akrilgyantával és a LAURIZ’ART RESIN QUICK műgyantával több részletben dolgozva, rétegenként tud elérni. (1-5 cm vastagság egyszeri öntésére a LAURIZ’ART RESIN SLOW műgyanta alkalmas.)

Színezés pigmenttel, pasztával, transzparens tintával, színezővel:
A LAURIZ’ART TERRAZZO rendszer színezőanyag nélkül krémfehér színű.
Kiválóan színezhető a Lauriz’art transzparens színező néhány cseppjének hozzáadásával, vagy színező pasztával. Ha egy új színezőt próbál ki amiben nem biztos, hogy kompatibilis az Lauriz’art Terrazzo rendszerrel, akkor minden esetben végezzen egy kis mennyiségen próbát! 
A bekevert akrilgyantát kisebb mennyiségekre bontva különböző színűre is színezhetjük, amikkel akár márványos mintát is önthetünk.

Öntés:
Öntse a tökéletesen homogenizált LAURIZ’ART TERRAZZO rendszert maximum 10 mm vastagságban a szilikon öntőformába. (ezen típusú öntöformákat nem szükséges formaleválasztóval kezelni).
A kiöntött formát néhányszor ütögesse az asztallaphoz, hogy a forma tökéletesen kitöltődjön, és a masszában se maradjon levegőbuborék.
​A kötési folyamat során hő szabadul fel, mely során az öntvény 40-45°C-ra is felmelegedhet.

Több rétegű öntés:
Rétegenként maximum 10 mm önthető a LAURIZ’ART TERRAZZO akril-ásványi rendszerrel, különben túl gyors lesz a kémiai reakció és légzárványok, elszíneződés történhet.
A második, harmadik réteg öntéséhez mindig meg kell várni, hogy az előző réteg elérje a „gumis” állapotot, de ne teljen el több mint 24 óra a következő réteg öntése között. Így érhető el a rétegek közötti tökéletes tapadás.

LAURIZ’ART TERRAZZO kombinálása LAURIZ’ART RESIN QUICK  műgyantával:
Amennyiben a LAURIZ’ART TERRAZZO terméket LAURIZ’ART RESIN QUICK epoxigyantával kívánja kombinálni, minden esetben meg kell várni, hogy a LAURIZ’ART TERRAZZO teljesen megszilárduljon és a maradék nedvességtartalom is eltávozzon!

Forma bontás:
Az öntvény akkor távolítható el az öntőformából, amikor már megszilárdult annyira, hogy ellenálljon a folyamat során fellépő erőknek. Ez általában 1-2 óra.
Az öntőformából kivéve a terméket kb. 24 óráig vízszintes felületen kell pihentetni a végleges szilárdság eléréséig. Az ehhez szükséges idő nagymértékben függ a termék méretétől, a hőmérséklettől és a páratartalomtól. 
A végső tulajdonságok eléréséhez a maradék nedvességnek is el kell párolognia.

Tisztítás:
A LAURIZ’ART TERRAZZO keverése és alkalmazása során használt eszközök vízzel tisztíthatók. Kézről és bőrfelületről bő szappanos vízzel távolítható el.   << kevesebb

7.065 Ft (5.563 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Kedvencekhez
Az oldal tetejére